Beauty

CARVEN historie og arv + duftene.

By  | 

Carven et i bund og grund et couture-hus, som blev grundlagt i 1944 af Carmen de Tommaso. Hun opkaldte huset efter en sammentrækning af sit eget fornavn og sin tantes efternavn Boyriven. Noget man skal vide om Carven er kjolen Ma Griffe med de grønne og hvide striber, som var hovedelementet i den første kollektion, og var en virkelig stor succes.

Hvem var Madame Carven ? Carven havde mange facetter. Udover at være en fysisk petite kvinde, nok en af de mindste af datidens store modedesignere, var hun også lidt af en oprører, der elskede at rejse verden rundt. I året 1946 året efter hun havde grundlagt sit modehus, tog hun alle sine modeller med på et Air-France fly og fik dem til at gå catwalk rundt i verden. Lidt plus info, så var Madame Carven selv pilot.

Carven Le Parfum triumferede overalt, hvor den blev lanceret. Den trådte med selvtillid ind i de fineste huse fra Colette til Harrods og Saks Fifth Avenue. Kvinder elskede alt ved duften, fra dens ubeskrivelige ynde til den fine flakon. Det var fra mærkets elegance til glassets sagte kurver,

Med en længsel efter friskhed og frihed, anderledes end originalen, men ikke i opposition, et endnu friskere, lettere og mere strålende udtryk af Carven-livstillen blev L’eau de toilette født. Flakonen er den samme med sin nye farve og stof-mærket, der flagrer muntert om halsen dækket af guldtråde.

DUFTEN
De elegante citrusnoter af Italiensk Citron og Appelsin. Herefter overgiver denne udsøgte duft sig til en charmerende duet af ærteblomst og Pæon med deres poetiske og naturligt sprudlende noter.

TOP
Italiensk citron, ærteblomst og pæon.

HJERTE
Fresia, hvid hyancint og blåregn.

BUND
Sandeltræ, hvis moskus og rav.

Sevilla om sommeren, hvor hele byen pulsere til rytmerne af den lokale festival Feria. Standens hemmelige døre vil åbne og afsløre Sevillas kvinder iført kjoler med flæser og deres hår duftende af orangeblomst.

Paris-Seville har noter af Bergamotte og grøn mandarin. Et svirp med viften frigør orangeblomst, klatrevildvin og grønne teblade, som forsvinder før de spreder sig, og efterlader et spor af hvide træ-noter og moskus.

Duftene forhandles i Matas, Magasin samt udvalgte forhandlere i DK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *