Beauty

De 11 bedste og naturlige fugtighedsgivende olier

By  | 

Jeg har samlet en lille del af de naturlige olier, som kan bruges til lidt af hvert. Det kan nemlig være svært at finde rundt i diverse olier, og jeg har kun koncentreret mig om dem som fugter. Der er en masse andre olier, som også er utrolig gode, men bruges på andre måder. Så leder du efter at bruge naturlige produkter i både håret og huden, så kan du finde din rette nederst. Olierne står ikke i rang og er tilfældigt opsat, da jeg synes at hver en af dem har givet mig utrolige resultater. Jeg har længe benyttet mig af hårmasker som er baseret på olie og endda olie til at styrke mine øjenvipper. Modernatur har nogle fantastiske ingredienser, som vi burde bruge noget oftere i vores rutiner og sådan undgår vi således også parabener, farvestoffer og risikoer for at udvikler alle former for allergier.

De 11 bedste naturlige olier er :

1. Kokos olie  – Når jeg tit kan mærke at mit hår har brug for ekstra pleje så tager jeg altid en smule kokos olie frem og bruger det på mine spidser. Det er både skånsomt og fugter håret helt inde fra, i stedet for blot at forblive på det yderste lag af hår-strående. Kokosolie kan bruges på hele kroppen som en bodylotion og er fantastisk til at trænge ind i huden og efterlade en smuk glans. Jeg bruger som regel fast kokosolie, da det smelter så snart man har det i fingrene, varmen fra ens fingre opløser det hurtigt og enkelt. Derfor vil jeg råde til at man har den stående et køligt sted, da den også er nemmere at håndtere når den er fast.

2 Jojoba olie – Jojoba planten er en lille stedsgrøn plante som vokser i Mexico, Jojobaen bærer frugter, som indeholder frø og omkring 50 % af frøenes vægt udgøres således af voks og det er den her voks, som vi kender og kalder for Jojobaolie. Olien kan bruges i både hår og til hud, den har en hellende effekt på akne og urenheder i huden og kan desuden afhjælpe med skel og hårtab. Den kan styrke håret og forbygge urenheder. Udover at den kan det, så blødgøre den håret og huden, den afhjælper med tilstoppede hårsække.

(Jojobaolie og planten som afvikler voksen )

Jojobaolie

3. Vindruekerne olie – Er let og delikat ansigtskoncentrat som afhjælper fedtet og uren hud med antioxidanter og omega fra regnskovsplanter. Vindruekerneolie er god til at udrense cellerne med anti-bakteriel virkning og vil derfor afbalancere og pleje huden både inde fra, men også udefra. Brug den her olie ved at anvende 2-3 dråber på huden og indtag derefter 3 dråber, så den også kan rense indrefra.

4. Macademia olie – Olien er en fantastisk regenerativ olie og  har et højt indhold af monoumættede fedtsyrer som er både omega 3 og 6 udover det, så indeholder den en masse palmitolsyre (omega 7), som fremmer en blød hud. Olien har været anvendt med stor succes til at hjælpe med, at helbrede ar og solforbrændinger og den betragtes som meget sikker til anvendelse i ansigts-og babyprodukter. Alle kender nok Macademia produkterne, de kom nemlig ud med hårmasker, shampoo, balsam etc.

5. Hampe olie – Jeg plejer at varme lidt af olien op i højst 5 sek. og derefter give mit hår en varm olie maske. Grunden til at jeg varme den op er af den simple årsag, at den åbner hårsækkende og lader olien gøre sit arbejde indefra. Hampeolie er blevet mere populært i kosmetik, og de findes også i shampoo, balsam og sæbe. Duften er ikke særlig venlig, men derudover har olien en god effekt på håret.

6. Oliven olie – Brug den her olie til at fjerne makeup eller som en hårmaske. Oliven olien skal helst være en økologisk og jomfruolie,  da den så ikke er fyldt med diverse andre olier. Hvis man bruger olivenolie vil man også kunne se at den ikke tilstopper porerene i ansigtet. Olivenolien er en let olie sålænge man har fingrene i den rigtige af slagsen.

7. Argan olie – Hvad kan arganolie ikke bruges som, olien fik et utrolig stort hype hvor alle produkter ligepludselig indeholdte Argan og ja det er forståeligt. Arganolie stammer fra Marroko, da træerne vokser vildt der. Olien kan bruges til at styrke håret, forbygge knækkede hårstrå, spaltede hårspidser og svamp/skæl i hårbunden. Olien giver håret en naturlig glans, samtidigt med at den giver fylde i håret. Udover den kan bruges i håret så kan den selvfølgelig også bruges til huden, den er faktisk velegnet til huden, da den indholder essentielle fedtsyre og vitamin E, som gør at ens hud kommer i balance og bliver mere smidig. Desuden så har den en opfriskende og opstrammende effekt på huden. Udover hår og hud bliver den brugt som neglepleje, den styrker neglene så de ikke knækker så nemt, mod svamp, sår/rifter/betændelse, forbrændinger, solskoldning, urenheder, strækmærker, forbyggende på insekt/myggebid og som makeupfjerner.

8. Mandel olie (sød mandelolie) – For mit vedkommende kan mandelolie bruges til alt. Jeg har haft et fantastisk resultat ved at give mine øjenvipper mandelolie, og bruger derfor utrolig sjældent falske øjenvipper. Olien forbedre øjenvipperne og skåner dem for at knække hvis man bruger mascara og hvis du tit benytter vandfast mascara, så er det værd at prøve med mandelolie. Årsagen til at man tit høre om mandelolie i diverse kosmetiske produkter er pga. olien har en blødgørende effekt. Efter sigende skulle den være god mod mørke rander under øjnene. Hvis man har fine linjer omkring mundvigen er den også god til at bekæmpe alderstegn. Udover at olien kan bruges på huden, kan den også bruges i håret – det samme princip med ens øjenvipper bliver stærkere og ikke knækker, samme effekt har den også på ens lange lokker. Mandelolien vil styrke håret og efterlade det blødt og med en smuk glans uden det ser fedtet ud.

9. Avocado olie – Olien har et godt indhold af vitamin E og har derfor en gavnlig effekt på både hud og hår. Jeg bruger den personligt til mit hår, da det er en af basisolierne, så kan den blandes med andre olier eksempelvis olivenolie, jojobaolie og mandelolie. Avocadoolien vil efterlade en flot glans efter det er vasket ud.

(Baobab planten og olien vist forneden)

baobab oile

10. Baobab olie – olien er 100 % ren olie og kan bruges til både huden/ansigtet og kroppen, men den kan også bruges til håret. Den har en mild nøddeduft og hvis man bruger den i ansigtet så efterlades man ikke med en fedtet hud, hvor andre olier kan tilstoppe porerne gør den her det modsatte, den efterlader nemlig huden blød og fugtet. Bruges den i håret kan det genopbygges og være mere medgørligt. Desuden er den rig på Omega 3 og vitaminerne A,D E og F. Olien er god som et anti-age produkt da den nemlig går ind og genopbygger ødelagte celler i huden. Gode facts er at den afhjælper solpletter, ar og strækmærker. Olien indeholder ingen tilsætningsstoffer, farvestoffer eller parabener. Derfor kan alle bruge olien, børn og også gravide kvinder. Udover at jeg bruger den i håret efter jeg bruger varme/krøller eller glatter det, så kan jeg tilføje nogle dråber i min balsam. Ellers et par dråber i mit badekar, så kan man slippe af med indgroede hår eller råde knopper efter en tur med skraberen. Olien kan købes her .

11. Hypenkerne olie – Den her olie er rig på vitamin A og er fantastisk til huden/ansigtet. Den er ikke for fedtet og vil derfor ikke få dig til at slå ud i urenheder. Hypenkerneolie er en meget fin olie og som absorberes umiddelbart ret hurtigt. Derfor vil den tillade huden til at ånde ud og på samme tid vil den virke. Pga. vitamin A så virker olien rigtig godt på ødelagt, livløs og udtørret hud og er speciel god mod ar, forbrændinger, strækmærker, alderdomspletter og solskoldning. Den kan bruges ved enten at mikse 2 dråber med egen creme eller direkte på det område, som har brug for en kærlig hånd. Brug den efter et varmt bad, da huden er stadig er fugtig og varm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *