Beauty

Gode hudpleje råd // Hvad kan den afrikanske sæbe ?? Brug risvand til huden !

By  | 

Jeg har sammensat nogle gode råd om diverse ingredienser, som kan benyttes i ens hudpleje rutine. Nogle af disse råd indeholder både fremgangsmåder og således hvad de gør for huden. Jeg har selv brugt disse metoder samt ingredienser, på enten den ene eller anden form. Synes kun at det er fair at jeg dele dem herinde på bloggen – således kan vi alle få gavn og lære om diverse former for hudpleje på bedste vis.

RISVAND kan bruges til både hud og hår, og man tænker nok – hvorfor dog vandet fra risene?! Jeg har observeret nogle få år tilbage at asiatiske kvinder brugte det til at vaske huden med. Grunden er at risvand gør huden mere ensartet, fjerner de døde hudceller og reducere mørke rande under øjnene samt pigmentering i ansigtet.

Bruger mand det i håret opnår man færre splittede ender og mindre hårtab – håret gror derfor også hurtigere, kom det i hovedbunden og massér det godt ind.

Fremgangsmetode:
Få at få den koncentret version koges risene i 2x den mængde du ellers ville bruge til at koge ris på. Du skal derefter si risene fra vandet – den vand som si’s skal i en beholder og komme på køl. Vandet af riskoncentrat vil holde i ca. 10 dage.

Kom lidt af den koncentrat mængde samt vand i en skål, og er derefter er den klar til brug til at tone ansigtet dagligt. Kom også lidt i håret hvis det ønsket – bland evt. honning i og masser det godt ind i håret.

KLAP ANSIGTET det lyder nok lidt underligt, men de koreanske kvinder bruger dette trick, til at få gang i blodcirkulationen efter de har kommet deres hudpleje på. De klapper så bare huden 50 gange hver aften.

MUDDER MASKE fra Det døde hav kan anvendes til at holde psoriasis nede. Forskere har fastlået, at de høje koncentrationer af salt og andre kemiske forbindelser i mudderet kan benyttes til at behandle psoriasis effektivt. Det kan reducere symptomer og lindre smerter forårsaget af betændelse.

Hvis du har tør hud, prøv en ‘Dead Sea’ muddermaske. Mudder masker kan arbejde med at fjerne urenheder og død hud på både ansigt samt krop. En ekstra fordel ved mudder fra det døde hav er saltet og magnesiumet som kan forbedre hudens funktionalitet ved at forbedre barrieren og gøre den mere elastisk.

( Argan planten )

ARGAN OLIE er ofte kaldt “flydende guld”, et organisk produkt, der er ekstraheret fra argan-træets kerner, der er hjemmehørende i Marokko. Det er ekstremt rigt på gavnlige næringsstoffer, herunder fedtsyrer og E-vitamin. Dens egenskaber gør det særligt gavnligt for hår og hud, hvilket gør det til et populært kosmetisk valg for mange. Det er ikke kun for de rige og berømte, men alle kan høste arganoliefordele til deres krop.

– Arganolie bruges mest som fugtighedscreme til huden, for at hydrere og blødgøre huden. Med det høje indhold af E-vitamin og fedtsyre er arganolie det ideelle produkt til at give huden et naturligt boost. Det absorberer let og er ikke fedtet, desuden er det ikke-irriterende, hvilket gør det til en god naturlig fugtighedscreme til alle.

– På grund af sin evne til at tæmme frizz og give håret glans, er arganolie også almindeligt anvendt som stylingmiddel. Gnid nogle få dråber arganolie i hænderne og kæm derefter fingrene gennem dit hår for at påføre olien.

– Olien er også beroligende og kan bruges på neglene, på strækmærker – fantasien sætter grænser her, da det faktisk kan benyttes til nærmest ALT.

AFRICAN BLACK SOAP I hundreder af år har kvinder i Vestafrika – især i Ghana – lavet og anvendt en grøntsagsbaseret sæbe til forsigtigt at rense hud og hår. Kendt som afrikansk sort sæbe, de lokale kalder denne sæbe for ‘alata simena, sabulun salo, ose dudu og anago sæbe’.

Sæben har disse fantastiske egenskaber

1. Naturlig rens af hud

Som enhver sæbe bør den være, som den afrikanske sorte sæbe – et effektivt rensemiddel. Laurinsyren i palmehjerte – og kokosolie giver en dejlig skum og er naturligt antimikrobielt. På grund af tilstedeværelsen af shea smør og andre fugtighedscreme i afrikansk sort sæbe, vil det rense ansigt og krop uden at fjerne olier fra huden.

2. Mild eksfoliering

Afrikansk sort sæbe er organisk, uforarbejdet og råt – hvilket betyder at du ikke bør blive overrasket, hvis din sæbe kommer med fine partikler af naturlige ingredienser i. Bortset fra at vide, at du har købt en autentiske bar, gør kvaliteten af denne sæbe den, til en fantastisk blid exfoliator.

3. Bekæmper akne

Ud over rensekraften af laurinsyre indeholder afrikansk sort sæbe også andre næringsstoffer og fedtsyrer, der gør det til en robust akne-fighter. Kokosolie er en fremragende til aknebehandling, da den består af caprylsyre, caprinsyre og E-vitamin, der arbejder sammen for at afbalancere hudens pH-niveauer og roligt betændt og irriteret hud.

Ligeledes kan palmeolie forebygge og helbrede akneudbrud, da den er rig på betakaroten, oliesyre og linolsyre. Disse fedtstoffer har også antiinflammatoriske egenskaber, der skaber en barriere, der holder fugten inde, mens A-vitamin er et vigtigt næringsstof til et allsidig sund hud.

4. udjævner hudtonen

Hyperpigmentering – eller mørkningen af et område af huden – kan være forårsaget af solskader, akne, betændelse og andre hudskader, som øger produktionen af melanin. Tyrosinase er et enzym, der hjælper med at regulere melanin; Hvis tyrosinase ikke virker ordentligt i kroppen, tillader det at melanin øges ukontrolleret. Dette kan resultere i mørke cirkler under øjnene, og andre pletter af misfarvet hud.

Undersøgelser har vist, at kakao kan hæmme tyrosinaseaktivitet, hvilket resulterer i en jævn hudtone. Det har også evnen til naturligt at absorbere UV-lys, hvilket giver en ekstra beskyttelse mod solskader, der forårsager mørke pletter i at danne sig i første omgang. (HUSK dog stadig solcreme)

5. Hovedbunds Behandling

Tør hud kan forsages af hyppig brug af shampoo, ved stort forbrug af stylingsprodukter. Alt dette kan forårsage skæl i hovedbunden. Fjern denne ophobning af produkter med den afrikanske sorte sæbe. For fedtet hår – fortyndes en lille mængde sæbe med vand, det kommes i hovedbunden i 10 minutter.

For normalt eller tørt hår fortyndes det med en kokos -, ekstra jomfruolivenolie eller sheasmør og skylles væk kort efter, man har masseret hovedbunden.

Den afrikanske sorte sæbe kan bruges til mange ting udover det som er nævnt eks. til aldrende hud, eksem og til at minimerer urenheder samt ar. Hvis man er interesseret i denne sæbe kan den fås i naturforretninger eller online.

GURKEMEJE (Curcuma longa), det vigtigste krydderi i det indiske køkken. Denne ingrediens hævdes af mange, for at være den mest magtfulde urt på planeten. Gurkemeje har anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber, som har vist sig effektive til behandling af flere hudforhold. De fordele for huden omfatter øget “glød og glans”, fremskynder sårheling, er beroligende, mindske akne og ardannelse samt går den ind og kontrollere psoriasis

LAV DIN EGEN MASKE:
Kom 1 tsk. gurkemeje pudder med lidt yugurt og honning – bland det hele sammen og lad denne maske sidde på huden i ca. 15 min. På nogle kan den efterlade en ful efterfarve på huden, dog forsvinder det i løbet af dagen – brug derfor ikke mere end én tsk. gurkemeje.

KUL blev førhen brugt af egypterne til at fremstille bronze og det fandt så ud af, at det havde sine antibakterielle fordele – det blev brugt til en masse og fik en speciel plads i deres rige.

I dag bruges det til gøre porerne mindre og renere, i løbet af dagen tilstopper toksiner omkring os vores porer. (Du vil ikke tro på den skade, luftforurening gør på din hud!) Aktiveret trækul – bruges i ansigtsmasker da det binder sig til snavs og hjælper med at trække det ud af dine porer, hvilket gør dem mindre synlige -det er olie og snavs, der får dem til at virke større.

Når kul bruges på i håret, kan det trække olie, snavs og toksiner ud – ligesom det gør for din hud. Du kan finde en del tørshampoo, der indeholder aktivt kul. Desuden opnår man også volume til håret, da det fjerne alt snavs fra overfladen som kan tynge håret ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *